Companie Servicii & Solutii Calculator RCA Parteneri Contact

Diferenta dintre asigurarea CARGO si CMR?

Asigurarea CARGO si asigurarea CMR sunt confundate in mod frecvent. Desi ambele tipuri de asigurare acopera riscurile aferente unei operatiuni de transport, beneficiarii sunt diferiti. Mai exact, asigurarea Cargo este incheiata de catre proprietarul marfurilor in timp ce asigurare CMR este incheiata de catre tranportatori.

Asigurarea CMR se refera la raspunderea pe care transportatorul o are pentru daunele ce pot fi produse bunurilor transportate intern sau international.

Asigurarea Cargo ste un tip de asigurare ce are rolul de a oferi acoperire pentru transportul bunurilor, al marfurilor in general.

Asigurarea Cargo acopera:

Asigurarea CMR acopera pierderea totala, partiala sau deteriorarea produselor transportate precum si depasirea termenului de livrare. Polita se incheie pe un transport, o calatorie sau o anumita perioada de timp, din momentul primirii marfurilor pana in momentul predarii.

Furtul este deseori specificat ca o clauza suplimentara. Unele companii asigura doar furtul prin efractie, altele furtul partial sau integral.

Servicii & Solutii PBA