Companie Servicii & Solutii Calculator RCA Parteneri Contact

Cartea Verde

Cartea Verde reprezinta asigurarea de raspundere civila auto in afara teritoriului Romaniei. Practic,  aceasta acopera pagubele produse tertilor pe teritoriul altor tari.

Incepand cu anul 2007, Cartea verde este inclusa in polita RCA.  Exista 45 de state care care folosesc acest sistem, insa, in functie de compania de asigurari la care alegeti sa incheiati asigurarea, poti fi incluse toate tarile sau pot exista excluderi.

Companiile care acopera toate tarile de pe Cartea Verde sunt Allianz, Astra Asigurari, City Insurance

Indicativele auto ale tarilor in care Cartea Verde asociata asigurarii RCA nu este valabila sunt barate. Pentru a putea circula in aceste tari, aveti nevoie de o alta asigurare Carte Verde. Aceasta se incheie pe minumum 15 zile iar primele de asigurari sunt identice la toate companiile de asigurari si se incheie integral si anticipat.

In cadrul producerii unui accident din vina proprie aveti obligatia de a face dovada Cartii Verzi organelor care cerceteaza evenimentul.  Pagubele produse vor fi suportate de soecietatea de asigurari la care ati incheiat asigurarea.

In cazul in care autoturismul dumneavoastra a fost avariat din cauza unei terte persoane, in afara tarii,  luati legatura cu societatea de asigurari la care ati incheiat polita si urmati instructiunile societatii.

Servicii & Solutii PBA